KONYA / MERAM - Meram Şeyh Şamil İlkokulu

Nis

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 104. kuruluş yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda coşkuyla kutlandı.

Atatürk'ün düşüncesinde çocuklar, milletin geleceğidir. Onlara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak, 23 Nisanlar'ı çocuklara bayram olarak armağan etmiştir. Tarihimizin gurur dolu sayfalarının yeni nesillerce öğrenilmesi ve geleceğimizi emanet edeceğimiz cumhuriyet bekçilerinin bu bilinçle yetişmesi amacıyla 23 Nisanlar, önemli birer vesiledir. “Yarının teminatı olan çocuklarımıza yarının gözüyle bakalım ki yarınlarımız aydınlık olsun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız Kutlu Olsun…”

Nis

Okulumuzda Rahmi ÇAĞLAYAN ve Mustafa GÜNGÖR öğretmenlerimizin koordinatörlüğünde düzenlenen ''Elinizde bir imkân olsaydı dünyayı değiştirmek için neler yapardınız?"konulu kompozisyon yarışması sonuçlandı.

Yarışmada dereceye giren öğrencilerimiz ödüllendirildi.Öğrencilerimizi tebrik eder;öğretmenlerimize katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Nis

Okulumuz masa tenisi takımı okul sporları müsabakalarında minik erkekler ve minik kızlar kategorisinde yarışmalara katıldıldılar.

Minik erkekler kategorisinde okulumuz Konya 3. olmuştur.Okulumuza bu sevinci yaşatan kıymetli öğrencilerimizi ve onları yetiştiren değerli öğretmenimiz Ali TOPALLAR'ı tebrik ederiz.

Okulumuzda Ramazan ayı etkinliği

Sevinçlerin çoğaldığı, hüzünlerin azaldığı, coşkunun arttığı, paylaşmanın ve dayanışmanın doruğa çıktığı, kardeşlik,birlik beraberlik içerisinde gönüllerin birleştiği bir Ramazan ayı yaşamayı arzu ediyoruz. Rahmetini ve bereketini tüm benliğimiz ile hissettiğimiz Ramazan ayının güzelliklerini çocuklarımıza da doyasıya yaşatabilmek için gayret ediyoruz. Bu konuda gösterdikleri ilgi sebebiyle kıymetli öğretmenlerimize, ailelerimize ve sevgili çocuklarımıza gönülden teşekkür ediyoruz.

On bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif ayının gelişini kandillerle kutlamaya ne dersiniz?

Sevgili öğrencilerimiz Ramazan-ı Şerifin gelişini camilerin mahya ve kandillerle süslenmesi gibi okulumuzun koridorlarını da yaptıkları birbirinden güzel kandillerle süslediler.

Paylaştıkça ramazan sevincimiz çoğalsın...

Mrt

Sık sık deprem gerçeği ile yüzleşen ülkemizde her yıl 1-7 Mart arası deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı hazırlıklı olunması amacıyla"Deprem Haftası"olarak anılmaktadır.Dünyanın en etkin deprem kuşaklarından birinin üzerinde bulunan ülkemizde vatandaşlarımızın depreme karşı hazırlıklı olmasının önemi,depremden korunma yolları,ve toplumda afet hazırlık bilincinin yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.

Okulumuzda deprem haftası kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirilmiştir.Deprem tatbikatı görevli öğretmenlerimiz eşliğinde yapılmış,Okulumuz 115 sn'de tahliye edilmiştir.Başta Sivil Savunma Kulübü öğretmenleri olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuz 3.ve 4.Sınıflarımız arası futbol turnuvası başlamış olup;öğrencilerimiz heyecanlı ve eğlenceli dakikalar geçiriyorlar.Turnuvaya katkılarından dolayı emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ara

Valiliğimiz himayelerinde,Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Konya Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile uygulanacak ''Başarmaya Hazırım'' Projesi okulumuzda uygulanmaya başlanmıştır. 3. ve 4.sınıf öğrencilerimiz ile velilerimizin de dahil olduğu proje;öğrencilerimize okuma alışkanlığı kazandırmak ve geleceğin yazarlarının yetişmesinde çok büyük önem arz etmektedir.Bu projeye katkıları ile destek veren velilerimize,öğretmenlerimize teşekkür ederiz.